werkwijze

De training is gebaseerd op een combinatie van huisartsgeneeskundige technieken, biofeedback (Heartmath® stress reductie programma en Heartmath® veerkracht programma), ademhalings- en ontspanningstraining, coaching en elementen uit de cognitieve gedragstherapie, mindfulness, acceptance and commitment therapy, positive psychology en NLP.

Bij de Veerkrachtwerkplaats gebruik ik de wetenschappelijk uitgebreid onderzochte HeartMath® methode. Vanuit mijn huisartsgeneeskundige achtergrond bekijk ik eerst of voor je lichamelijke of geestelijke symptomen een medische behandeling nodig is.

De kerndoelen van de HeartMath® methode zijn toename van je lichaamsbewustzijn en een betere emotieregulatie. Door middel van een biofeedback apparaatje krijg je direkt en concreet terugkoppeling over het al dan niet in balans zijn van je lijf. Na het doorlopen van het programma ben je beter in staat om veerkrachtig te blijven en je lichaam in balans te houden ondanks alle stress, drukte of ziekte. Uit onderzoek blijkt dat,als je lichaam in balans (coherent) is je helderder denkt, creatiever bent, sneller reageert, meer gezondheidsbevorderende hormonen aanmaakt en je immuunsysteem stimuleert, Kortom: gezondheidswinst en meer kwaliteit van leven voor jezelf!

.